Tisztelt Ebtartó Lakosunk!

Csókakő község közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után).

Az Ebösszeíró adatlap további példányai beszerezhetők a Csókakői Közös Önkormányzati Hivatal (8074 Csókakő, Petőfi S: utca 3.), a nyomtatvány letölthető a község honlapjáról, illetve nyomtatással, fénymásolással is sokszorosítható.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Csókakői Közös Önkormányzati Hivatal részére az alábbi módokon:

  • Levélben postai úton a 8074 Csókakő, Petőfi S. utca 3. levélcímre;
  • A fenti címen található irodában leadva,
  • Elektronikus úton (aláírva, majd scannelt formában) az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2019. szeptember 30.

Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.26.) Kormányrendelet 17/B. § (10) bekezdése szerint – 2013. január 1-től – a négyhónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért szíveskedjenek a transzponderrel meg nem jelölt ebeket szolgáltató állatorvosnál megjelöltetni.

A transzponderrel már korábban megjelölt, ám az adatbázisban nem szereplő eb adatait az állat tartója köteles a szolgáltató állatorvossal az adatbázisban regisztráltatni. A regisztrált eb adatának megváltoztatása miatt történő adatmódosítás díjmentes.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a nyomtatvány kitöltését és benyújtását követően az Ebösszeíró adatlapon szereplő adatokban változás állna be, továbbá amennyiben ezen időpont után kerül eb a Tisztelt Lakos felügyelete alá, azt a változást követő 15 napon belül szintén be kell jelenteni.

 

Ebösszeíró adatlap megtekintése, letöltése, nyomtatása