e-Kormányzat: rendeletek, határozatok  ·  Honlaptérkép  ·  Levélküldés 2018. június 25. hétfő, Vilmos, Viola, Vilma napja 
A faluról
Önkormányzatunk
Intézmények
Közérdekű információk
Hírek
Csókakői hírek
Vállalkozói oldal
Fejlesztések
Csókakői nóták
I-II. világháborús hőseink

 

Országos tűzgyújtási tilalom2017. március 6. 15:55

Elrendelték az országos tűzgyújtási tilalmat

Az ország teljes területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint azok határától számított kétszáz méteren belüli területekre vonatkozik a tiltás.

Kapcsolódó

Országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Földművelésügyi Minisztérium. A határozat szerint az általános tilalmat azonnali hatállyal, átmeneti időre rendelték el az ország teljes területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint azok határától számított kétszáz méteren belüli területekre. Ezeken a területeken mostantól -- a kijelölt tűzrakó helyeken is! --, valamint a közút- és vasút menti fásításokban tilos a tűzgyújtás, beleértve a parlag- és gazégetést is.

    
Külön felhívják a figyelmet az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területen dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy égő cigarettát és dohányterméket ne dobjanak el. 
    
A határozat indoklásában azt írták: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása alapján az elmúlt időszakban megnövekedett a szabadtéri tűzesetek száma. Az erősödő nappali felmelegedés, a szeles és csapadékmentes napok után a növényzet és az erdei avar több helyen kiszáradt,
gyúlékony állapota került, különösen a parlag- és legelőterületekkel határos erdőkben. A változékony időjárás miatt az ország további területein várható még fokozott tűzveszély kialakulása.
    
A rendkívül gyúlékony száraz növényzet és erdei avar az erdőkben, fásításokban vagy mezőgazdasági területeken közvetlen életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető tűzeseteket okozhat -- emelte ki az FM.
    
Aki a tűzvédelmi rendelkezéséket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. A tilalom feloldásáról a tűzveszély elmúltával intézkednek -- olvasható a határozatban.

 

 

SZENT DONÁTOK FELCSERÉLÉSÉRÖL

[ 2018. június 23. ]

Rendezvénynaptár 2018

[ 2018. június 23. ]

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

[ 2018. június 20. ]

CSÓKAKŐ HIVATAL ENERGETIKAI KORSZERŰSÍÉSE - TOP - 3.2.1-16-FE1-2017-00020

[ 2018. május 12. ]

CSÓKAKŐ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍÉSE - TOP - 3.2.1-15-FE1-2016-00024

[ 2018. február 13. ]

 

Csókakő község honlapját a jacsa.NET készítette.